Ingrediënten:

  • 350 gram aardappelen

  • 1 pastinaak

  • 1 prei

  • 1 of 2 (winter)wortels (eventueel regenboogwortel voor een kleurrijk geheel)

  • Kastanjechampignons

  • 1 uitje

  • Restje paprika

  • Boter

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Bereiding:

Hoofdgerecht – ca. 25 minuten – 2 personen

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in stukken
  2. Snij de winterwortel in kleine stukjes
  3. Kook dit samen in een pan in 20 minuten gaar
  4. Snij intussen de prei in kleine ringen,
  5. Snipper de ui, snij de champignons in schijfjes en de paprika in kleine stukjes.
  6. Bak de prei in een beetje olijfolie rustig gaar/glazig.
  7. Fruit in een andere koekenpan het uitje, en voeg de paprika en champignons toe.
  8. Stamp de aardappels, pastinaak en wortel fijn, voeg een klont boter toe.
  9. Schep nu de prei door de stamp en voeg naar smaak zout en peper toe.
  10. Serveer de hutspot met het champignon mengsel.

Tip: In een stamppotje kun je aardappels/zoete aardappels en pastinaak in willekeurige hoeveelheden mengen, net wat je in huis hebt. Goed voor de variatie.

In dit recept is voor champignons gekozen, maar je kunt het natuurlijk ook met vlees serveren.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze kruiden ook: