Ingrediënten:

  • Blad van Oost-Indische kers en wat bloemen

  • Olijfolie

  • Boeren belegen kaas of Parmezaanse kaas

  • Geroosterde walnoten of pijnboompitten

  • Teen knoflook

  • Zout en peper

Bereiding:

Hak de oost-indische kers bladeren en bloemen grof.

Doe de bladeren, bloemen, knoflook en een klein beetje citroensap samen met flink wat olijfolie  in een blender of hoge maatbeker.

Maak er vervolgens met de staafmixer of blender een smeuïg geheel van.

Roer er vervolgens de geraspte kaas doorheen en voeg wat gemalen peper en zeezout naar smaak toe.

Tip

Hou wat bloemen achter, hak  ze grof en roer ze door de pest dit is leuk voor de kleur en ter decoratie.

De pesto is in een afgesloten pot enkele dagen houdbaar in de koelkast. Heerlijk op geroosterd brood in combinatie met courgette soep.

Probeer deze kruiden ook: