Ingrediënten:

  • 1 of 2 venkel

  • 1 of 2 sinaasappel

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl honing

  • 1 tl mosterd

  • bieslook

Bereiding:

Bij-/lunchgerecht – ca. 15 minuten – 2 tot 4 personen

  1. Snij de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snij flinterdunne reepjes.
  2. Schil de sinaasappel, en snij er schijfjes van, vang wat sap op voor de dressing
  3. Maak een dressing van olie, sinaasappelsap, honing en mosterd
  4. Voeg wat bieslook toe

Tip

Tip: Snij eerst met een scherp mes de kapjes van de sinaasappel af tot het vruchtvlees, schil daarna de hele sinaasappel tot het vruchtvlees, daarna kun je schijfjes snijden. Maar je kunt ook pellen en de partjes gebruiken 😊

Vang wat sap op om te gebruiken in de dressing.

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur.

Probeer deze kruiden ook: