Ingrediënten:

  • 300 gram rode kool (ongeveer een kwart kool)

  • 4 dadels

  • Platte peterselie

  • Olijfolie

  • Citroen

  • 1 el sesamzaad

Bereiding:

Bij-/lunchgerecht – ca. 15 minuten + 1 nacht intrekken – 2 tot 4 personen

  1. Snij de rode kool doormidden, dan nog een keer doormidden.
  2. Snij de harde kern eruit en snij dan in fijne reepjes, of gebruik de keukenmachine
  3. Maak een dressing van olijfolie en citroen verhouding 3:1, dus 3 el olie op 1 el citroen
  4. Meng dit door de gesneden rodekool en laat het een poosje intrekken, liefst een hele nacht. Hierdoor wordt de koolsalade net iets malser.
  5. Snij de dadels klein en week ze eventueel in een klein beetje water
  6. Vlak voor het opdienen: pureer de dadels en snij de peterselie fijn.
  7. Meng dadels en peterselie door de salade
  8. Garneer met de blokjes feta en bestrooi met wat sesamzaad

Tip

Tip: Platte peterselie is rijker van smaak, maar krulpeterselie blijft langer stevig en is dus geschikter voor garnering.

Weetje: Het is niet alleen voor de smaak en het gezicht dat kruiden worden toegevoegd aan een maaltijd: Veel kruiden zijn geneeskrachtig en bevatten meer oxidantkracht dan groenten en fruit.

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur (natuurvoedingsadviseur).

Probeer deze kruiden ook: