Genieten bij Workshop ‘Voedsel van ons Landschap’

Het was genieten en smullen bij de workshop met streekproducten uit Midden-Delfland en Westland afgelopen vrijdagavond. In de keuken van Lentiz Maasland en onder bezielende leiding van Lydia van der Kieft van CULIflair was het een gezellige boel. Er werd geconcentreerd gewerkt. En af en toe was er ook tijd voor een drankje en een grap. Een rijke keus aan ingredienten van lokale voedselmakers vormden de basis voor een smakelijk viergangen diner. Ieder gerecht zorgde voor mooie en eerlijke smaken. Lees hier verder…
En zorgde voor waarderende reacties van de deelnemers voor elkaars kookkunsten. Verassende topper was de gerookte ganzenborst (geleverd door Harry Holtkamp, WBE Delfland) met gebakken appeltjes, boerenjongens en mueslibrood. Dit voorgerecht werd begeleid door Otto’s Liefje een lokaal bier (Brouwerij ‘t HUIS). En de bieten-wortel cappuccino (met groente en kruiden van BoereGoed) viel ook bijzonder in de smaak. Het diner werd gecompleteerd met rosbief van Jersey koeien van Boerderij Landlust in het hoofdgerecht en yogurt van Zuivelboerderij van Winden met druiven van Nieuw Tuinzight in het nagerecht. Tussen de gangen door vertelde Flip van der Eijk van Arti Delflandiae zijn verhaal over voedsel en het landschap aan de hand van de Stillevens uit Midden-Delfland en andere kunstwerken. Dit leverde inspirerende gesprekken over de waarde van lokaal voedsel voor de kwaliteit van landschap, biodiversiteit en dierenwelzijn. Een mooie combinatie van smaak, gezelligheid en betrokkenheid.

Deze workshop is onderdeel van ‘Ode aan Midden-Delfland’ een gezamenlijk project van de deelnemers aan Cultuurplatform Midden Delfland.