Ingrediënten:

  • 500 gr Broccoli

  • 1 Venkel

  • 400 gr Zoete aardappel

  • 3 teentjes knoflook

  • 3 el olijfolie

  • Tijm

  • Rozemarijn

  • Peper

  • Witvis naar keuze (reken 125 tot 150 gr per persoon)

Voor de saus::

  • Blikje tomatenpuree

  • 6 ansjovisfilets

  • 4 takjes peterselie

  • 3 teentjes knoflook

  • Blikje tomatenpuree

  • 2 sneetje volkorenbrood, (korstjes eraf en dan verkruimelen)

  • Olijfolie

  • Peper

Bereiding vis:

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Maak peterselie, knoflook en ansjovis fijn.
  3. Roer de tomatenpuree en 3 et olijfolie.er doorheen, voeg evt. een klein beetje water toe.
  4. Vet een ovenschaal in, doe de saus op de bodem en leg de vis erop.
  5. Strooi de verkruimelde boterhammen over de vis en giet er voorzichtig een klein beetje olijfolie overheen.
  6. Dek af met aluminiumfolie en dan 20 minuten in de oven

Bereiding groente:

  1. Schil de bataat/zoete aardappel en snij in blokjes.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes
  3. Maak de venkel schoon en snij in reepjes.
  4. Pers de knoflook fijn en bak alles al omscheppend enkele minuten in een grote koekenpan.
  5. Strooi er wat rozemarijn en tijm bij.
  6. Giet er nu een half kopje water bij en laat alles met deksel op de pan nog even nagaren.

Eet smakelijk!

Tip

Ansjovis is een heel goede smaakmaker in tomatensaus, zelfs als je een vleesgerecht klaarmaakt. Geen zout meer toevoegen.

Ik heb een deel van de vis naturel klaargemaakt voor de liefhebbers: Wat viskruiden, een drupje olijfolie, en ook 20 minuten in de oven

Probeer deze kruiden ook: