Ingrediënten:

  • 350 gram meiraapjes

  • 200 gram kastanjechampignons

  • 1 rode ui

  • Platte peterselie

  • Dragon

  • Roomboter

  • Balsamico azijn

  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Was de meiraapjes, snij aan boven- en onderkant het kapje eraf, en snij in partjes (max 2 cm dik)
  2. Snij de ui in kleine stukjes en snij de champignons in plakjes
  3. Fruit de helft van de ui in de koekenpan, en voeg de meiraapjes toe.
    Voeg een half kopje water toe en smoor met deksel op de pan 6 tot 10 minuten.
    (Let op dat de meiraapjes niet tè gaar worden)
  4. Fruit intussen in een andere koekenpan de andere helft van de ui, en voeg de champignons toe.
  5. Blus de champignons af met een scheutje balsamico azijn.
  6. Voeg de fijngesneden peterselie en wat dragon bij de meiraapjes, schep het om en voeg de champignons toe.

Tip

Je kunt het combineren met pasta, couscous of aardappelpuree.
Met als toetje yoghurt met walnoten en honing heb je een volwaardige maaltijd.

Dit recept is samengesteld door onze natuurvoedingsadviseur, Joke ter Schuur.

Probeer deze kruiden ook: