Wortelpompoensoep

Ingrediënten
2 a 3 grote uien
4 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 kg winterpeen
1 flespompoen
3 stengels bleekselderij
4 el olijfolie
1 blikje kokosmelk light
0,5 liter water
4 blokjes groentebouillon
2 sinaasappels
Peper/zout/kurkuma/paprikapoeder
Verse koriander of peterselie als garnering

Bereiden

Voorbereiding

Snipper de ui. Pers de knoflook en schil de gember, snijd fijn en voeg beiden bij de ui. Snijd de wortel in blokjes van maximaal 2 cm. Verwijder de schil van de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Pers of knijp de sinaasappels uit.

Bereiden:

1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op hoog vuur.

2. Voeg de wortel, pompoen en bleekselderij toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur.

3. Voeg de kokosmelk, het water, het sinaasappelsap en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

4. Voeg de kruiden toe.

5. Laat onder af en toe roeren 20 minuten zachtjes koken.

6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

7. Breng evt. verder op smaak met kruiden.

8. Voeg eventueel extra water toe als je de soep nog te dik vindt.

9. Garneer met verse korianderblaadjes of peterselie.

Eet smakelijk!