Ingrediënten:

  • 250 gram broccoli

  • 1 ui

  • 1 paprika f of 2 puntpaprika’s

  • 1 teentje knoflook

  • Restje prei

  • Restje (kastanje-)champignons

  • Restje courgette
  • Olijfolie
  • Hartige taartdeeg (vers of 5/6 vellen uit de diepvries)

  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 75 gram fetakaas
  • Handje ongebrande cashewnoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snij de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes (de blokjes kunnen prima in de taart, wel iets langer koken)
  3. Kook de stronkjes eerst 5 minuten, voeg daarna de roosjes toen, dan nog 10 minuten.
  4. Snipper de ui, knoflook en snij alle andere groenten klein.
    (de courgette in plakjes, dat staat straks mooi als je de groenten over de bodem verdeelt)
  5. Bak alle groenten 5 minuten in de olijfolie, bak de courgetteplakjes in een aparte pan.
  6. Bekleed de bodem van de taartvorm met het hartige taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem, en strooi eventueel wat paneermeel of panko op de bodem.
  7. Verdeel eerst de broccoli over de bodem, daarna alle andere groenten.
  8. Klop de eieren met kookroom en kruiden, zout en peper.
  9. Brokkel de fetakaas door het mengsel en giet het over de taart.
  10. Strooi als laatste de cashewnoten over de taart en laat hem in 30 minuten gaar worden in de oven

Tip: in een hartige taart kun je heel goed restje verwerken, dus wijk rustig een beetje af van de opgegeven ingrediënten

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.

Probeer deze recepten ook: