Ingrediënten:
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes (de blokjes kunnen prima in de taart, wel iets langer koken)
- Kook de stronkjes eerst 5 minuten, voeg daarna de roosjes toen, dan nog 10 minuten.
- Snipper de ui, knoflook en snij alle andere groenten klein.
(de courgette in plakjes, dat staat straks mooi als je de groenten over de bodem verdeelt) - Bak alle groenten 5 minuten in de olijfolie, bak de courgetteplakjes in een aparte pan.
- Bekleed de bodem van de taartvorm met het hartige taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem, en strooi eventueel wat paneermeel of panko op de bodem.
- Verdeel eerst de broccoli over de bodem, daarna alle andere groenten.
- Klop de eieren met kookroom en kruiden, zout en peper.
- Brokkel de fetakaas door het mengsel en giet het over de taart.
- Strooi als laatste de cashewnoten over de taart en laat hem in 30 minuten gaar worden in de oven
Tip: in een hartige taart kun je heel goed restje verwerken, dus wijk rustig een beetje af van de opgegeven ingrediënten
Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.