Lente stamppot met raapstelen

Ingrediënten:
– 350 gram aardappelen
– 1 bosje raapstelen (ongeveer 90 gram)
– 125 gram champignons
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel (rijst-)olie
– 20 gram roomboter
– 50 ml (plantaardige) melk
– ½ theelepel nootmuskaat
– Peper en zout naar eigen smaak
– Ter garnering: 30 gram walnoten

Bereiding:
1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar
2. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook
3. Maak de champignons schoon met een vochtig keukenpapier
4. Snijd de champignons doormidden en snijd ze vervolgens in plakjes
5. Was en snijd de raapstelen
6. Verwarm 1 eetlepel (rijst-)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook
7. Voeg de champignons en nootmuskaat toe en bak het geheel gedurende 3 minuten
8. Ondertussen zullen de aardappelen gaar zijn, giet de aardappelen af
9. Voeg de roomboter, (plantaardige) melk en naar eigen smaak peper en zout toe aan de aardappelen en maak er puree van
10. Doe de aardappelpuree bij het champignons mengsel en voeg ook de raapstelen toe
11. Roer goed door elkaar
12. Verdeel de stamppot over twee borden en maak de stamppot af met de walnoten

Dit gerecht is samengesteld door Simone van SiUSmile