Ingrediënten:

  • 400 gram krieltjes of nieuwe aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 kleine ui
  • Augurkjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt of kwark
  • 1 dl groente- of kruidenbouillon
  • 1 theelepel karwijzaad
  • Peterselie of bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Boen de krieltjes en kook ze in ca. 15 minuten net gaar (nieuwe aardappelen kleiner snijden)
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard
  3. Snipper de ui, de augurkjes en de peterselie
  4. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in kleine stukjes
  5. Roer mayonaise, kwark en bouillon door elkaar met het karwijzaad
  6. Voeg ui, appel en peterselie toe.
  7. Snij de gekookte en nog warme aardappels in kleine blokjes (niet prakken!)
    (Je kunt ervoor kiezen om de krieltjes na het koken te ontvellen)
  8. Schep alles door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe
  9. Garneer met de eieren

Paastip: maak de salade een dag van tevoren, voeg de eieren op het laatst toe en serveer het bij de Paasbrunch

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseu

Probeer deze kruiden ook: