Aardappelsalade
Ingrediënten:
400 gram krieltjes of nieuwe aardappelen
3 eieren
1 kleine ui
Augurkjes
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt of kwark
1 dl groente- of kruidenbouillon
1 theelepel karwijzaad
Peterselie of bieslook
Zout en peper naar smaak
lunch-/bijgerecht – ca. 35 minuten – 2 à 3 personen
Bereiding:
- Boen de krieltjes en kook ze in ca. 15 minuten net gaar (nieuwe aardappelen kleiner snijden)
- Kook de eieren in 10 minuten hard
- Snipper de ui, de augurkjes en de peterselie
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in kleine stukjes
- Roer mayonaise, kwark en bouillon door elkaar met het karwijzaad
- Voeg ui, appel en peterselie toe.
- Snij de gekookte en nog warme aardappels in kleine blokjes (niet prakken!)
(Je kunt ervoor kiezen om de krieltjes na het koken te ontvellen) - Schep alles door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe
- Garneer met de eieren
Paastip: maak de salade een dag van tevoren, voeg de eieren op het laatst toe en serveer het bij de Paasbrunch
Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.