Ingrediënten:

  • 250 gram rode biet
  • 75 gram zachte geitenkaas (of fetakaas)
  • 50 gram hazelnoten (of walnoten)
  • 3 el olijfolie en/of walnootolie
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl dille
  • Sla naar keuze

Bereiding:

  1. Kook de bietjes van tevoren (winterbieten moeten bijna een uur koken, voor zomerbietjes is vaak 15 minuten al genoeg)
  2. Pel de bieten en snij ze in kleine stukjes/schijfjes
  3. Maak een dressing van de olie, azijn en honing en doe de dille erbij
  4. Brokkel 2/3 van de geitenkaas door de bieten
  5. Voeg de dressing toe en schep alles door elkaar
  6. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze in een droge koekenpan
  7. Garneer een grote of twee kleine schaaltjes met wat sla en schep de bietensalade erop
  8. Garneer met de geroosterde hazelnoten en het restant geitenkaas

Probeer deze recepten ook: