Ingrediƫnten:
- 250 gram rode biet
- 75 gram zachte geitenkaas (of fetakaas)
- 50 gram hazelnoten (of walnoten)
- 3 el olijfolie en/of walnootolie
- 1,5 el balsamicoazijn
- 1 tl honing
- 1 tl dille
- Sla naar keuze
Bereiding:
- Kook de bietjes van tevoren (winterbieten moeten bijna een uur koken, voor zomerbietjes is vaak 15 minuten al genoeg)
- Pel de bieten en snij ze in kleine stukjes/schijfjes
- Maak een dressing van de olie, azijn en honing en doe de dille erbij
- Brokkel 2/3 van de geitenkaas door de bieten
- Voeg de dressing toe en schep alles door elkaar
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze in een droge koekenpan
- Garneer een grote of twee kleine schaaltjes met wat sla en schep de bietensalade erop
- Garneer met de geroosterde hazelnoten en het restant geitenkaas