Frittata met rode linzen en spinazie

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 70 gram rode linzen
  • 2 uien
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram cherrytomaatjes (houd een paar tomaatjes apart voor de garnering)
  • 100 gram mozzarella
  • 3 eieren
  • 2 el (olijf-)olie
  • Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.

Reken 15 minuten extra voor de oventijd (oven op 180° voorverwarmen)

  1. spoel de linzen af in een zeef en kook ze 10 minuten, giet daarna het water af.
  2. snipper de uien, halveer de tomaatjes en was de spinazie (laat het goed uitlekken, anders word je recept te nat)
  3. fruit de ui 2 minuten in een ruime wok of koekenpan
  4. voeg dan de cherrytomaten en de spinazie toe (neem eventueel een extra koekenpan, zodat de spinazie snel drooggewokt kan worden).
  5. Voeg de linzen erbij en doe het mengsel in een ovenvaste schaal
  6. klop de eieren los met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  7. Giet het eimengsel over de groenten, en verspreid de stukjes mozzarella erover.
  8. Garneer met het restant van de cherrytomaatjes.
  9. Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het ei gestold is en de mozzarella is gesmolten.

Eet smakelijk!