Ingrediënten:
- 70 gram rode linzen
- 2 uien
- 300 gram spinazie
- 250 gram cherrytomaatjes (houd een paar tomaatjes apart voor de garnering)
- 100 gram mozzarella
- 3 eieren
- 2 el (olijf-)olie
- Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Reken 15 minuten extra voor de oventijd (oven op 180° voorverwarmen)
- spoel de linzen af in een zeef en kook ze 10 minuten, giet daarna het water af.
- snipper de uien, halveer de tomaatjes en was de spinazie (laat het goed uitlekken, anders word je recept te nat)
- fruit de ui 2 minuten in een ruime wok of koekenpan
- voeg dan de cherrytomaten en de spinazie toe (neem eventueel een extra koekenpan, zodat de spinazie snel drooggewokt kan worden).
- Voeg de linzen erbij en doe het mengsel in een ovenvaste schaal
- klop de eieren los met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Giet het eimengsel over de groenten, en verspreid de stukjes mozzarella erover.
- Garneer met het restant van de cherrytomaatjes.
- Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het ei gestold is en de mozzarella is gesmolten.
Eet smakelijk!