Joost

Infinite Acres

INFINITY ACRES – NEDERLANDSE TECHNOLOGIE VOOR INDOOR FARMING SCHAALBAAR TOT WERELDFORMAAT MET NIEUWE JOINT VENTURE

Samen met 80 Acres Farms en de Engelse beursgenoteerde online-retailgigant Ocado Group heeft Priva een joint venture opgericht voor indoor farms; Infinite Acres.

Zelfs in gebieden waar het klimaat niet geschikt is voor tuinbouw. Vooral voor de steeds groter wordende metropolen is het een uitkomst dat er dichtbij waar mensen wonen geteeld kan worden, aangezien het gebrek aan geschikte en betaalbare ruimte een groeiend probleem is. Daarnaast vermindert indoor farming een aantal grote milieuproblemen, doordat er minimaal water nodig is en water maximaal hergebruikt kan worden. Onnodig transport en voedselverspilling behoren tot het verleden.

De technologieën die hierbij worden toegepast zijn vrijwel allemaal ontwikkeld door Nederlandse bedrijven.

Priva heeft de afgelopen jaren intensief geïnvesteerd in innovaties op het gebied van klimaat, water en energie voor indoor farming. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met 80 Acres Farms in Cincinnati, een toonaangevende Amerikaanse producent van versproduct in deze innovatieve indoor farming sector. Vanuit deze succesvolle samenwerking ontstond het plan om een onafhankelijk bedrijf op te richten voor het turnkey kunnen leveren van indoor farms.

Samen met 80 Acres Farms en de Engelse beursgenoteerde online-retailgigant Ocado Group (LSE: OCDO) is een joint venture hebben opgericht voor indoor farms; Infinite Acres. Infinite Acres heeft inmiddels de aandacht getrokken van diverse investeerders en tuinbouwondernemers, die brood zien in indoor farming en plannen hebben om wereldwijd bedrijven neer te zetten voor het telen van gewassen zoals sla, kruiden, tomaten en komkommers.

Priva  blijft aan het nieuwe bedrijf verbonden als primaire toeleverancier van technologie en services voor de procesautomatisering van de indoor farms.

Priva benadrukt dat samenwerking tussen toonaangevende (technologie)spelers in deze nieuwe markt belangrijk is voor het creëren van schaalbaarheid en schaalgrootte. Dat is nodig om te kunnen voorzien in de vraag van deze gigantische groeimarkt. Het bedrijf heeft al voor de formele oprichting ervaring opgedaan in een aantal wereldwijde projecten met verschillende samenwerkingspartners, waaronder Signify en Logiqs.

Infinite Acres wil de technologische koploper worden in de verticale landbouw. De Amerikaans-Brits-Nederlandse joint venture is in juni ontstaan en zoekt investeerders voor kant-en-klare stadsboerderijen, waarbij ook het regelen van de marketing en verkoop een optie is. De eerste indoor farm bouwt het samenwerkingsverband in China.