Winterteelt

De dagen zijn inmiddels kort en de donkere dagen voor kerst komen in rap tempo naderbij. We doen er, zeker in deze lockdown, werkelijk van alles aan om het binnen gezellig te maken. Zelfs kerstbomen en kerstversiering worden al massaal aangekocht om die binnenkant toch vooral sfeervol te laten zijn. Ook ons eigen mooie, menselijke binnenkantje vraagt wat meer aandacht dan in de zomer en natuurlijk is voeding daarbij één van de belangrijkste schakels. Bij BoereGoed hebben we als drijfveer deze voeding, vers, lokaal en gezond aan te bieden in onze farmshop(s). In onze Buurtkas is nog net een kleine scheidslijn te ontdekken tussen zomer- en winterteelt. Zo valt er nog een enkele paprika, courgette en aubergine te bespeuren en doen ook de cobrabonen nog heel even mee, maar het eind is bijna in zicht. De meeste bonen zijn gerooid om plaats te maken voor de winterteelt. De al bestaande winterteelt doet voorzichtig haar intrede met broccoli en bloemkool die het al aardig doen en de paksoi die redelijk gevorderd is. Andijvie, sla en bieten zijn net geplant en ook tuinbonen zoeken hun weg in de aarde totdat ze medio mei geoogst kunnen worden. Uiteraard kunnen de pittige smaakmakers niet ontbreken dus de heren Ui en Knoflook zijn ook vertegenwoordigd. En dit alles zou uiteraard geen volwaardige maaltijd zijn als de aardappelen zouden ontbreken. De ‘Eerstelingen’ zoals deze piepers heten zijn ook liefdevol gepoot en hopen rond april/mei hun intrede te doen. Kortom veel hoop voor nu en voor de toekomst, deze winterteelt….!