Ingrediënten:

  • 2 handenvol boerenkool, in stukken gescheurd
  • sap van 1 citroen
  • 1 el plantaardige boter (zonder zuivel)
  • 5 cremini-champignons, in stukjes
  • 1½ tl rode pepervlokke
  • snufje zeezout

Verder nodig:

  • Gietijzeren koekenpan

Het recept voor deze geroerbakte boerenkool en champignons komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles. Met haar boek heeft Tara een super krachtige boodschap: stop met diëten en doe voortaan wat goed voor jou voelt! Haar aanpak gaat over de combinatie van de drie lifestyleboosters. Alles wat je nodig hebt zijn je yogamat, je meditatiekussen en je keuken. De combinatie zorgt voor een ideale mix (waarbij je ongezonde diëten, urenlange meditatiesessies en onhaalbare ingewikkelde yogahoudingen mag vergeten).

Over dit recept schrijft Tara: “Boerenkool met paddenstoelen, dat is wat je noemt lekker krachtvoer. Voeg wat pepervlokken toe en de smaken gaan dansen, waardoor je een behoorlijk indrukwekkend hapje krijgt. Ik daag je uit om dit bijgerecht te maken voor een etentje of een feestje waarbij iedereen iets te eten meeneemt. Het is heel eenvoudig en altijd een succes.”

Bereiding:

    • Doe de boerenkool en het citroensap in een kom en kneed ze voorzichtig tot het wat slinkt.
    • Smelt de plantaardige boter in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de boerenkool en de paddenstoelen toe.
    • Roerbak 5 minuten.
    • Doe het mengsel over in kommen en maak af met de rode pepervlokken en zeezout.

Receptenboek

Probeer deze recepten ook: