Ingrediënten:

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 500 gr spruitjes
  • 250 gr gerookte spekreepjes
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 100 ml melk
  • 25 gr boter
  • 1 snufje peper

Bereiding:

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes.
  • Maak de spruitjes schoon, verwijder lelijke blaadjes en snijd doormidden.
  • Snijd de abrikozen in stukje
  • Kook de aardappels met de spruitjes in een laagje water in circa 20 minuten gaar.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes uit. Voeg de abrikozen en de kerrie toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Verwarm de melk. Hoeft niet te koken.
  • Giet de aardappels met spruitjes af en stoom droog. Stamp fijn met een pureestamper en roer de melk en de boter erdoor. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de stamppot over borden en verdeel de spekjes met abrikozen erover.

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

Probeer deze kruiden ook: