Over BoereGoed

BoereGoed is een initiatief waarbij (h)eerlijke producten van de eigen BoereGoed Buurtkas en telers uit de regio direct aan de mensen worden aangeboden. Het doel is om mensen uit verschillende lagen van de regionale bevolking door gezonde en lokale producten met elkaar in contact te brengen. De producten van BoereGoed vind je in onze BoereGoed Farmshops en de Farm-I-See.

Het verhaal van BoereGoed

Wat je dichtbij haalt, is lekker!

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groenten wordt geteeld. Het gaat om een uniek regionaal project waarin meerdere doelen samenkomen. Een oude kas in De Lier kreeg in 2013 een nieuwe bestemming dankzij de ideeën van een groepje bevlogen mensen.

Zij wilden gezond, smaakvol en duurzaam eten toegankelijk maken voor én door bewoners in de regio. Zorgen voor een zo vers mogelijk aanbod met zo min mogelijk tussenschakels. Telers uit de regio via het BoereGoed-concept een regionale afzetmarkt bieden.
Ook wilden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek en begeleiding bieden om te re-integreren in het arbeidsproces.
Tot slot: door innovatie en educatie kennis vergaren én doorgeven. Niet alleen aan jeugd of studenten, maar aan iedereen die gezonder wil eten en meer wil weten.

Het resultaat? Gezonder, verser, lekkerder eten, vanuit een werkwijze die beter is voor mens en milieu.

BoereGoed staat voor hulp aan mensen om te re-integreren in samenleving en arbeidsproces. Door samen te werken, samen te leren en te delen. Betrokken begeleiders en enthousiaste vrijwilligers bieden mensen in de kas een plek om gezamenlijk aan een doel te werken en geven hen zo een zinvolle dagbesteding en een groter gevoel van eigenwaarde.

Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie. Vanuit de basisgedachte dat iedereen gewoon kan eten uit de ‘achtertuin’.

  • Schrijf je in voor onze Buurtbrief!

    Op de hoogte blijven van de activiteiten van Boeregoed? Schrijf je dan nu in de voor de nieuwsbrief!

  • Eenmalige Buurtboxen