Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1000 gr tuinbonen
  • 400 gr nieuwe aardappelen/krieltjes
  • Een paar takjes Bonenkruid
  • Eventueel toe te voegen 125 gr spekreepjes

 

Voor de dressing:

  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el (wijn-)azijn
  • 0,5 el mosterd
  • 1 bosuitje
  • dille

Instructie

Bereiding:

1. Maak eerst de dressing, snij de bosui in ringetjes en meng alle ingrediënten, zodat het even op smaak kan komen.

2. Dop de tuinbonen en doe ze in een pan met het bonenkruid.

3. Schrap de aardappelen en kook ze (niet te lang, zo moeten stevig blijven voor de salade).

4. Giet ze af en laat ze met het deksel op de pan staan.

5. (Bak eventueel de spekreepjes in een koekenpan tot ze krokant worden.)

6. Kook de bonen 5 minuten.

7. Verwijder het bonenkruid, laat de bonen een beetje afkoelen.

8. Dan dubbeldoppen: een sneetje in het buitenste vel van de bonen en de frisse groene boon eruit drukken.

9. Snij de warme aardappelen in blokjes en schep de bonen en de dressing er doorheen.

10. Serveer de lauwwarme salade naar keuze met de spekjes bij.

Eet smakelijk!

Weetje: deze peulvrucht bevat veel foliumzuur en mineralen en een goede verhouding calcium/magnesium.

Maar ook tyramine, wat niet geschikt is voor mensen die een antidepressivum slikken in de vorm van een MAO-remmer. Opletten dus!

Joke van den Berg

Probeer deze recepten ook: