Ingrediënten

Ingrediënten:

  • • 1200 gr tuinbonen

    • Een paar takjes Bonenkruid

    • 125 gr spekreepjes

    • 1 ui

    • 125 gr (kastanje-)champignons

    Voor de dressing:

    • 3 el olijfolie

    • 1,5 el (wijn-)azijn

    • 0,5 el mosterd

Instructie

1. Maak eerst de dressing, olijfolie met wijnazijn in een verhouding 2 op 1, en voeg naar smaak mosterd toe.

2. Dop de tuinbonen en doe ze in een pan met het bonenkruid.

3. Snipper de ui en snij de champignons in vieren.

4. Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze krokant worden.

5. Voeg dan de ui en champignons toe en schep om tot alles goudbruin is, en laat dan even (zonder warmtebron) staan.

6. Verhit 1 liter water en giet het kokende water bij de bonen. (Op deze manier blijven de bonen frisser van kleur, dit werkt ook prima bij sperziebonen).

7. Kook de bonen 5 minuten.

8. Verwijder het bonenkruid, en doe de bonen bij het spekmengsel en warm nog even goed door.

9. Serveer de dressing er los bij zodat ieder naar smaak de dressing kan gebruiken of er een likje mosterd bij kan doen.

Serveer er naar smaak aardappels of zoete aardappel bij, ik heb in dit geval friet gemaakt van zoete aardappel.

Eet smakelijk!

Weetje: deze peulvrucht bevat veel foliumzuur en mineralen en een goede verhouding calcium/magnesium.

Maar ook tyramine, wat niet geschikt is voor mensen die een antidepressivum slikken in de vorm van een MAO-remmer. Opletten dus!

Tip: De dressing zorgt dat de bonen niet melig worden, want anders wordt het dubbeldoppen ;-)

Joke van den Berg

Probeer deze recepten ook: