Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder

Instructie

1. Vet een cakeblik in met een beetje boter

2. Verwarm de oven voor op 175°

3. Pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine

4. Klop in een mixerkom de eieren met een snufje zout luchtig

5. Doe de bananenpuree erbij en meng goed.

6. Dan het amandelmeel er doorheen spatelen

7. Voeg als laatste de bakpoeder toe, en meng goed.

8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet het in de oven.

9. Check even na 40 minuten met een satéprikker of de cake al goed droog is vanbinnen.

10. Als de cake gaar is uit de oven halen en 5 minuten laten afkoelen.

11. Dan uit de vorm halen en op een rooster verder laten afkoelen.

Eet smakelijk!

Tip:

Dadels zijn vrij hard, je keukenmachine kan er moeite mee hebben. Je kunt ze in lauw water een half uurtje voorweken, een andere optie is om kant en klare dadelstroop te gebruiken.

Joke van den Berg

 

Probeer deze recepten ook: