Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren fusilli

  • 600 gram broccoli

  • 250 gram cherry tomaten

  • 1 kleine teen knoflook, fijngesneden

  • olijfolie en zout en peper

  • 80 gram pesto

  • 1 of 2 oude bruine boterhammen

Bereiding
Hoofdgerecht – 4 personen-20 min.

1. Snij de boterham in dobbelsteentjes en warm deze in een droge koekenpan op, zodat ze bros worden.

2. Maal ze fijn met een staafmixer/foodprocessor, of verkruimel ze op een snijplank met de bolle kant van een lepel.

3. Doe nu 2 el olijfolie in de koekenpan en bak het met een beetje peper en zout krokant.

4. Snij de knoflook fijn en laat 2 minuten meebakken met het broodkruim, doe het in een schaaltje en zet apart.

5. Snij de broccoli in roosjes, en de steel in dobbelsteentjes.

6. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoli in 5 tot 10 minuten gaar.

7. Halveer de cherrytomaatjes

8. Giet de pasta af en meng de pesto en de broccoli er doorheen.

9. Schep de borden vol, verdeel de cherrytomaatjes er overheen en bestrooi met de knoflookkruim.

Eet smakelijk

Dit recept is van onze voedingsadviseur Joke van den Berg

Probeer deze recepten ook: