Inspiratie uit Zuid-Oost Engeland: Een voorbeeld voor BoereGoed

In onze BoereGoed Buurtbrief willen we graag een bijzonder project uitlichten dat ons inspireert: Riverford in Zuid-West Engeland. Een video geeft een prachtig inzicht in hoe zij werken en wat wij daarvan kunnen leren.

Riverford is een project rond biologisch zelf gekweekte producten. De kwaliteit van leven bij Riverford is uitstekend. Het biedt een prachtige omgeving en een fijne werkplek. Dit weerspiegelt de sfeer die we ook bij BoereGoed nastreven, waarbij we belang hechten aan een aangename en gezonde werkomgeving.

Diversiteit op de werkvloer brengt mensen samen en maakt het werk aangenamer en comfortabeler. Bij BoereGoed waarderen we ook de kracht van diversiteit en streven we naar een inclusieve gemeenschap.

Riverford bevordert een sterke gemeenschapszin en teamwork onder de vrijwilligers en medewerkers. Dit is een kernwaarde die we bij BoereGoed delen, waarbij we samenwerking en gemeenschapsgevoel hoog in het vaandel dragen.

Werken bij Riverford is een leuke en vervullende ervaring, omringd door gelijkgestemde mensen die zich inzetten voor een positieve verandering. Bij BoereGoed streven we ook naar een vervullende ervaring voor onze vrijwilligers en bezoekers, met een focus op duurzaamheid en positieve impact.

Riverford deelt 10% van de winst gelijkmatig onder al het personeel, wat zorgt voor eerlijke behandeling en gelijkheid. Hoewel BoereGoed een andere structuur heeft, streven we ook naar eerlijkheid en transparantie in al onze activiteiten.

Het bedrijf streeft ernaar om mensen te helpen hun leven een beetje eerlijker te maken door betaalbare en voedzame groenten aan te bieden. Dit is vergelijkbaar met de missie van BoereGoed, waarbij we lokale, gezonde en duurzame voedselopties bieden.

Mensen geven echt om de behandeling van degenen die het voedsel verbouwen, wat altijd een van de kernwaarden van het bedrijf is geweest. Bij BoereGoed delen we deze waarde en zetten we ons in voor de ondersteuning van lokale boeren en producenten.

Het zien van de ontwikkeling van mensen binnen het bedrijf is zeer belonend. Bij BoereGoed geloven we ook sterk in de persoonlijke en professionele groei van onze vrijwilligers en gemeenschapsleden.

Deze inzichten uit Riverford zijn een bron van inspiratie voor ons bij BoereGoed. We streven ernaar om soortgelijke waarden en praktijken in onze gemeenschap te implementeren, waarbij we ons richten op duurzaamheid, gemeenschapszin en eerlijke behandeling. Laten we samenwerken om een positieve impact te maken in onze omgeving!

Voor meer informatie over Riverford en hun werkwijze, bekijk de volledige samenvatting hier.