Een Update over onze dierenvrienden!

We krijgen regelmatig vragen, vooral van kinderen en hun ouders, over hoe het gaat met onze dieren. We zijn blij te kunnen melden dat het uitstekend gaat met de drie alpaca’s, de kippen, geiten, duiven en schapen. Ze genieten volop van hun leven rondom de Buurtkas!

Onze dieren worden onder leiding van buurman Ben met veel liefde verzorgd door Onno en andere vrijwilligers. Ze krijgen de beste zorg en aandacht die ze nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat ze gelukkig en gezond blijven.

Een veilige vuurwerkperiode? 

Met de vuurwerkperiode in aantocht, maken we ons een beetje zorgen. Vuurwerk kan erg stressvol zijn voor dieren. Daarom vragen we jullie, onze gewaardeerde buurtbewoners, om extra oplettend te zijn en ervoor te zorgen dat er geen vuurwerk wordt afgestoken in de buurt van onze Buurtkas. Laten we samen zorgen voor een rustige en veilige omgeving voor onze dierenvrienden.

Klaar voor de kou

Nu de koudere maanden eraan komen, willen we jullie ook informeren over hoe onze dieren de winter doorkomen. De dieren zijn goed bestand tegen de kou, maar we zorgen er natuurlijk voor dat ze extra comfortabel zijn tijdens de wintermaanden. Er zijn warme en beschutte hokken waar ze zich kunnen terugtrekken als ze dat nodig hebben. Zo blijven ze warm en beschermd, ongeacht het weer.

Een onverwachte verrassing

Tot slot willen we een grappig verhaaltje delen. We hadden per ongeluk een oud en volledig afgeschreven maar vrolijk geschilderd autootje in de weide laten staan. Wat blijkt? Onze geitjes zijn er dol op! Ze staan er vaak in en lijken het te gebruiken als hun eigen kleine speelplaats. Het is een onverwachte, maar leuke toevoeging aan hun leefomgeving geworden.

We hopen dat deze update jullie een glimlach bezorgt en wat geruststelling biedt over het welzijn van onze dieren. Bedankt voor jullie voortdurende steun en interesse in het welzijn van onze dierenvrienden bij de Buurtkas!