Klimaattop vorderingen

Bij COP28, de klimaattop in Dubai, zijn deze week al enkele belangrijke stappen gezet. Er is een fonds opgericht om arme landen te helpen met de gevolgen van klimaatverandering, met financiële bijdragen van verschillende landen. Vijftig olie- en gasbedrijven hebben beloofd hun methaanuitstoot te verminderen, hoewel milieuorganisaties dit bekritiseren. Er is ook een plan om de productie van hernieuwbare energie tegen 2030 te verdrievoudigen, gesteund door veel landen. Daarnaast is er 2,5 miljard dollar vrijgemaakt voor duurzamere voedselproductie. Tot slot heeft Paus Franciscus, hoewel afwezig door ziekte, opgeroepen tot actie tegen klimaatverandering.

Bij BoereGoed volgen we deze ontwikkelingen nauwgezet en zijn gematigd positief over de voortgang. We benadrukken het belang van concrete acties en resultaten in de strijd tegen klimaatverandering en hopen dat deze top tot echte veranderingen zal leiden.