Latijnse hulptroepen bereiken Buurtkas

Deze militaire actie van verschillende Latijnse legereenheden is met veel gejuich van de vrijwilligers ontvangen! De honderden of zelfs duizenden militairen zijn hongerig en moedig aan hun taak begonnen. Elke legereenheid wijt zich aan een andere taak en een andere bezetter. Zo moeten de uiterst gedreven militairen Eretmocerus Eremicus, onze landsgrenzen beschermen tegen de vijandige soldaten van de orde van de Witte Vlieg. Soldaat Eretmocerus (in het Nederlands: Sluipwesp) parasiteert zijn tegenstander in het larvenstadium, zuigt hem leeg en voorziet zichzelf daarmee van een veldrantsoen. Een leger marcheert tenslotte op zijn maag, wordt gezegd, dus neem het hem eens kwalijk.

De vrouwelijke militairen de zogenaamde MILVA’ s ; de Aphidius Colemani (behorend tot de orde van de Vliesvleugeligen) worden ingezet aan de linker- en rechterflank. Hier bevinden zich de plakkerige strijdkrachten van de Luis. De verbeten MILVA legt haar eieren in de arme soldaat waarna deze opzwelt en verandert in een leerachtige grijs/bruine mummie. Alsof het nog niet erg genoeg is komen de eitjes uit en verlaten de volwassen sluipwespen de mummie via het ronde gaatje aan zijn achterkant, voordat die arme Luizensoldaat ooit de latrine had kunnen bereiken.

De onmisbare eenheid; Orius Laevigatus, het leger van de wantsen, heeft als voordeel een geheim wapen. De scherpe zuigsnuit is van groot belang bij het bestrijden van de strijdkrachten van de Spint. Met dit geavanceerde wapen prikken ze de larven en de volwassen tegenstanders en zuigen hen helemaal leeg. Wat overblijft is een zielig soldatenvelletje in een veel te groot militair uniform. Tja, in de oorlog en in de liefde is alles toegestaan zeggen ze…

Al met al zijn we superblij met deze biologische oorlogsvoering of laten we het iets vriendelijker benaderen: bestrijding! Het gebeurt op natuurlijke wijze en houdt onze producten vrij van ongedierte en aanvreten. Dus laten we hopen dat dit legertje nog lang niet aan het einde van zijn Latijn is!!