Jeroen en Gusta van der Kooij

Hoeve Rust-Hoff

Alweer een tijdje vind je het biologische vlees van Hoeve Rust-Hoff in onze farmshop en online webshop. Deze biologische boerderij in Maasland, van Jeroen en Gusta van der Kooij, is een bedrijf waar de natuur leidend is. Je kunt er terecht voor eerlijke, biologische zuivel en rundvlees. Direct van hun eigen Blaarkoppen.

Hun missie is om goed te zorgen voor wat hen is toevertrouwd. De koeien, het land, maar ook de weidevogels, bijen en andere insecten. Ze werken daarom vanuit biologische principes en waar het kan, proberen ze een stap extra te doen. Ze gaan voor puur natuur: dus geen kunstmest, geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen preventieve antibiotica. De mest van de biologische koeien bevordert bodemleven, vruchtbaarheid en biodiversiteit. Weidevogels krijgen alle ruimte. Dus maaien en weiden wordt niet gedaan waar de vogels nestelen. Ook niet als er daardoor even gewacht moet worden met het maaien van gras. Samen met de beheerders van Natuurmonumenten kijken ze in het voorjaar waar de koeien wél kunnen grazen. En waar ze eventueel kunnen maaien, uiteraard als er geen weidevogels aanwezig zijn.

Sinds maart 2020 is de Hoeve tenslotte partner van PUUUR Midden-Delfland. PUUUR heeft als missie om het gebied Midden-Delfland op de kaart te zetten. Er is genoeg te beleven in het gebied. En er zijn diverse aanbieders van streekproducten. Samen met alle aangesloten ondernemers maken ze het gebied zichtbaar, én eetbaar. Een bio boer die je, wat ons betreft, niet mag vergeten!

Meer informatie over Hoeve Rust-Hoff vind je hier.