Groentegoed

Groentegoed

Groentegoed is in januari 2018 opgericht door Albert van der Veen en

Jeroen Schuurman. Jeroen was als chef altijd al bezig met het ontwikkelen van nieuwe recepten en kookte voorheen in vele top restaurants.

Albert heeft al jaren ervaring in marketing en sales bij retailers en producenten. Ze kwamen elkaar tegen bij Stegeman waar ze beide een opdracht deden.

Ze zijn allebei vader en al pratend kwamen ze er achter dat ze het lastig vonden om hun kinderen iets gezonds mee naar school te geven voor op brood.

Het plan werd opgevat om beleg te gaan maken van groente, voor op brood.

Zo puur mogelijk met alleen ingrediënten die iedereen kent.

Geen hulpstoffen, dus geen e-nummers. Er is twijfel over het effect van e-nummers en ze tasten ook nog eens de smaak aan.

Dus deze gebruiken ze niet, geen suiker toevoegen spreekt voor zich.

De naam was snel bedacht: Groentegoed, de naam zegt het al.

Het eerste product was Tomaat Americain, gemaakt van Hollandse “verspilde” tomaat, wortel en ui vermengd met een e-nummervrije saus waar de kruiden in verwerkt zijn die de bekende smaak geven aan de groenten.