Merijn Vreugdenhil van Vreugdenhil Vegetables, telers van rucula en spinazie uit de kas – “We zijn er eigenlijk zo ingerold en meegelift op de groei van de markt”

Vreugdenhil Vegetables is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf. Ze leverden machines en mensen voor in de Westlandse kassen. Op een gegeven moment hebben ze een oude oogstmachine voor radijs omgebouwd tot slasnijder. Daarmee zijn ze toen de rucola die we zaaiden gaan oogsten.” Die rucola verkocht Merijn vervolgens aan een verpakker die het weer doorverkocht aan horecabedrijven en Duitse supermarkten. “Toen die klant op een gegeven moment vroeg of ik niet meer rucola kon leveren, zijn we gaan proberen dat te realiseren” aldus Merijn Vreugdenhil. Daarbij teelt Vreugdenhil ook spinazie voor BoereGoed!

Verlengstuk
Inmiddels teelt Vreugdenhil Vegetables Rucola en Spinazie jaarrond op zo’n 14 hectare onder glas. “We proberen jaarrond aan de markt te zijn. Het ene jaar lukt dat beter dan het andere, maar met de goede rassen en het juiste klimaat lukt dat vrij goed. Onze kassen zijn verwarmd, maar dat is puur om de kassen ’s winters vorstvrij te houden. Rucola is namelijk een kwetsbare teelt. Je zaait het in en als de blaadjes groot genoeg zijn, kun je ze maaien. Voor een hectare heb je ongeveer 2,6 miljoen zaadjes nodig. Zomers, als de groei snel gaat, komt het voor dat al na 23 dagen gemaaid kan worden. In de winter gaat er soms wel drie maanden overheen voordat de blaadjes groot genoeg en rijp zijn. Na de eerste keer maaien loopt het gewas opnieuw uit en kan er, als het niet te warm is, opnieuw worden geoogst.”

.”

Merijn Vreugdenhil

Vreugdenhil Vegetables aan de Baakwoning in Naaldwijk

Vreugdenhil Vegetables is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf. Ze leverden machines en mensen voor in de Westlandse kassen. Op een gegeven moment hebben ze een oude oogstmachine voor radijs omgebouwd tot slasnijder. Daarmee zijn ze toen de rucola die we zaaiden gaan oogsten.” Die rucola verkocht Merijn vervolgens aan een verpakker die het weer doorverkocht aan horecabedrijven en Duitse supermarkten. “Toen die klant op een gegeven moment vroeg of ik niet meer rucola kon leveren, zijn we gaan proberen dat te realiseren” aldus Merijn Vreugdenhil. Daarbij teelt Vreugdenhil ook spinazie voor BoereGoed!