Tweede golf(lengte)…

We dachten ècht even dat we het ergste hadden gehad. Maar niets was minder waar. Het hing alweer een tijdje in de lucht en het zorgelijke was bijna tastbaar. Mondkapjes werden dringend advies, winkelwagentjes werden opnieuw verplicht en dienden ontsmet te worden, persconferenties dienden zich weer aan en uiteindelijk was daar de persconferentie van 13 oktober. Wat een schok voor Horeca Nederland, het amateurvoetbal en vele, vele anderen. Het straatbeeld, de winkels en het OV vullen zich regelmatig met mondkapjes en voorzichtig kijkende mensen. Mensen spreken elkaar al dan niet onvriendelijk aan om wat afstand te houden maar gelukkig overheerst het gevoel van ‘we doen dit met elkaar’. Want hoe eerder die cijfers naar beneden, hoe eerder ‘normaal’ weer de norm is. Bij BoereGoed blijven we, ondanks het feit dat het overgrote deel van de vrijwilligers enigszins op leeftijd is, redelijk rustig. Maatregelen worden ook hier aangescherpt, zo drinken we koffie in kleine shifts, worden werkplekken nog maar eens duidelijk op anderhalve meter gemarkeerd, dragen winkelmedewerkers en chauffeurs mondkapjes en wordt er thuis gewerkt waar mogelijk. Het belangrijkst is dat we ons best doen om met z ‘n allen op dezelfde golflengte te zijn en te blijven.