Ingrediënten
Ingrediënten:
- Bladerdeeg (diepvriesvelletjes of uit de koeling)
2 flinke wortels
1 prei
3 eieren
100 gr kookroom
Een klontje boter of een scheutje olijfolie
100 gr fetakaas in blokjes
tijm peper en zout naar smaak
Instructie
1. Snij de prei in ringen, en rasp de wortel grof (kan ook in de keukenmachine).
2. Bak de prei en wortel in de koekenpan aan, ca. 10 minuten in een klontje boter/scheutje olijfolie
3. Verwarm de oven voor op 200°
4. Klop in een mixerkom de eieren met een beetje tijm, een snufje zout en peper samen met de kookroom.
5. Vet een springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
6. Beleg de bodem met het bladerdeeg of de diepvriesvellen (met een beetje water plak je de vellen goed aan elkaar)
7. Schep de groenten op de taartbodem.
8. Verdeel de blokjes fetakaas erover
9. Giet het eimengsel over de vulling en zet de taart in de oven (ca. 30 minuten oventijd)
10. Serveer met een frisse salade.
Dit recept is van Joke van den Berg
Tip:
Maak van tevoren een rauwkostsalade van koolrabi, appel en een stukje wortel (voor een gezellige herfstkleur). Voeg een handje rozijnen en wat honing-mosterd dressing toe.
Schep het goed door en laat de smaken intrekken. Garneer met walnoten of hazelnoten.

