Ingrediënten
Ingrediënten:
- • Hartige taartdeeg (diepvriesvelletjes of uit de koeling)
• 6 flinke uien
• 1 of 2 teentjes knoflook
• 4 eieren
• 200 gr crème fraîche
• Een klontje boter of een scheutje olijfolie
• 200 gr geitenkaas (of vervang 50 gram geitenkaas door blauwschimmelkaas)
• ½ tl tijm
• peper en zout naar smaak
Instructie
1. Snij de uien in reepjes, en de knoflook fijn.
2. Bak de uien en knoflook met de tijm in een klontje boter/scheutje olijfolie zachtjes gaar, in een half uur (het heeft even tijd nodig, anders blijft het mengsel te vochtig)
3. Verwarm de oven voor op 200°
4. Vet een springvorm in (of gebruik bakpapier, bij taartdeeg uit de koeling zit dat er al bij)
5. Klop in een mixerkom de eieren met een snufje zout en peper samen met de crème fraîche
6. Beleg de bodem met het taartdeeg of de diepvriesvellen (met een beetje water plak je de vellen goed aan elkaar)
7. Schep de gebakken uien op de taartbodem.
8. Kruimel dan de geitenkaas (en eventueel de blauwschimmelkaas) over het uienmengsel
9. Giet het eimengsel over de vulling en zet de taart in de oven (35/40 minuten oventijd)
10. Check na een half uur, mocht de bovenkant te donker worden, zet dan de temperatuur iets lager.
11. Laat de uientaart een beetje afkoelen en serveer met een kleurige salade.
Tip:
De taart kan een dag van tevoren bereid worden. Om op te warmen: 15 min in de oven op 160°.
(of schuif de laatste puntjes voorzichtig in een koekenpan, en verwarm met een deksel op de pan)
Joke van den Berg

