Ingrediënten:

  • 1 spitskool

  • 1 prei

  • 1 (gele) paprika

  • 120 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewicht)

  • 1 eetlepel (rijst-)olie

  • 125 gram créme fraîche

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • 1 theelepel cayennepeper

  • 1 theelepel kaneel

  • Optioneel:

  • 300 gram rundergehakt

  • Peper en zout naar eigen smaak

Bereiding:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de spitskool doormidden en verwijder de harde stronk. Snijd de spitskool vervolgens in reepjes.
  3. Snijd de prei in halve ringen.
  4. Was deze gesneden groenten. Was ook de paprika.
  5. Snijd de paprika in stukjes.
  6. Verwarm één eetlepel (rijst-)olie in een wokpan.
  7. Mocht je rundergehakt aan het recept willen toevoegen, rul eerst het gehakt gaar.
  8. Voeg de spitskool en prei toe en laat de groenten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur, met een deksel op de pan, slinken.
  9. Voeg de stukjes paprika, de créme fraîche, de sojasaus en de kruiden toe.
  10. Roer al deze ingrediënten door elkaar.
  11. Verwarm het geheel nog gedurende 3 minuten.

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door Simone van SiUSmile, diëtistenpraktijk

Probeer deze kruiden ook: