Ingrediënten

  • 2 portobello’s1 ui1 teentje knoflookFlinke hand walnotenEen scheutje rode wijn

    100 gram zachte geitenkaas

    1 tl tijm

    Potje chutney of cranberrysaus

    Zout/peper

    400 gr spruitjes

    Olijfolie, boter, nootmuskaat

Bereiden

  1. Maak de spruitjes schoon en doe ze in een pan met een beetje water (liefst in een stoommandje)
  2. Verwarm de oven voor op 200°
  3. Breek het steeltje uit de portobello’s
  4. Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie, en leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in de schaal.
  5. Besmeer ze met olie en strooi er een beetje peper en zout op
  6. Zet de schaal 10 minuten in de oven
  7. Breng de spruitjes aan de kook
  8. Snipper intussen de ui en de knoflook, bak het in een koekenpan met wat olijfolie glazig
  9. Voeg de tijm toe
  10. Breek de walnoten in stukjes en voeg ook toe in de koekenpan
  11. Doe er een scheutje rode wijn bij en laat het verdampen.
  12. Haal de portobello’s uit de oven, draai ze om en vul ze met het ui/walnootmengsel.
  13. Verdeel de geitenkaas eroverheen, en zet nog 10 minuten in de oven, totdat de kaas lichtbruin kleurt.
  14. Hou intussen de spruitjes in de gaten, giet ze op tijd af en voeg een klontje boter en wat nootmuskaat toe.
  15. Schep de portobello’s elk op een bord en garneer met wat kruiden (misschien heb je verse peterselie, bieslook of een bosuitje)
  16. Schep de spruitjes ernaast
  17. Serveer de chutney of cranberrysaus er apart bij.

Probeer deze recepten ook: