Ingrediënten

  • 2 rode bieten2 gele bieten2 chioggia bieten75 gram fetaolijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Was de bietjes goed af en doe elk bietje in aluminiumfolie, met een beetje olijfolie en een beetje tijm
  3. Rooster de bietjes in de oven in ruim een uur gaar
  4. Haal de bietjes uit de folie, laat iets afkoelen en stroop het vel eraf.
  5. Snij de bieten in parten en garneer op een schaal, let op de mooie structuur van met name de chioggia bieten.
  6. Druppel er nog wat olijfolie overheen, strooi de verkruimelde feta erover en garneer met wat tijm.
  7. Je kunt dit gerecht warm, lauw of koud serveren, zowel als lunchgerecht of als groente bij het diner

Eet smakelijk!

Tip: Gedoe met de overn? Je kunt de bietjes ook een uur stomen in een pan met een stoommandje . Zet in dat geval de feta vast klaar, met olijfolie en tijm, zodat de smaken in kunnen trekken.

Weetje: Bietjes bevatten veel vitamine C en ijzer. Een goede combi want vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed.

Probeer deze kruiden ook: