Mamut C booster, met 12 superfoods uit de BuurtKas

In de Farm I See kas worden diverse planten met helende werkingen geteeld. Twee jaar geleden zijn Gert en Ed gestart met de aanplant van mierikswortel, een plant waarvan de smaak van de wortel doet denken aan wasabi en waaraan al eeuwenlang diverse gunstige eigenschappen worden toegeschreven.  Jouke van den Berg van Moringa’s Finest bracht in die tijd een aantal bijzondere planten aan met gunstige eigenschappen zoals yacon, moringa, de heilige bascilicum en leaves of the gods.

Dit laatste kruid is nog erg onbekend in Nederland, waar Jouke hem naartoe haalde, evenals de moringa boom, ook wel de wonderboom genoemd vanwege de hoge voedingswaarde en helende eigenschappen van deze boom.

In dat eerste jaar heeft de Farm I See groep veel geleerd maar ook veel gelachen, o.a. dat je op tijd water moet geven, dat kassenbouw niet Gert zijn sterkste punt is 😉 en dat  Ed inmiddels net weer over de pijn in z’n rug heen na het oogsten van de mierikswortel ruim een jaar geleden.

Inmiddels is de Farm I See  uitgegroeid tot twee volle kappen met mooie gewassen waaraan gunstige eigenschappen worden toegeschreven. Een deel staat in een afgeschermd gedeelte waar ‘s’zomers een tropisch klimaat heerst.

Dit alles wordt bijgehouden door een leuke en  enthousiaste groep vrijwilligers die veelal op zaterdag bezig zijn. De Farm i See is speels aangelegd, zonder rechte paden waardoor de gewassen vloeiend in elkaar over gaan. Diverse soorten eetbare bloemen maken het geheel ompleet!

Iedereen is van harte welkom om er een kijkje te komen nemen. Zelfs nu, in januari staat het geheel er nog prachtig groen bij.  De planten zijn voorzien van naambordjes met QR codes waarmee veel informatie te vinden is.

Verschillende produkten uit dit gedeelte van de Boeregoed kas zijn te koop in de Farmshop en online!   Een deel wordt verwerkt tot een krachtige kruidenelixer door de mannen van Poldergoed.  Zij maken er Mamut C van. Enkele van de ingrediënten zijn mierikswortel, chilipepers, knoflook, kurkuma en gember.

Mamut C wordt gemaakt volgens een eeuwenoud recept wat vooral in de Angelsaksische landen bekend is. Het zou je weerstand verhogen en zou verzachten bij griep en verkoudheid.  Een zeer krachtig drankje! Daarnaast is het ook nog eens gewoon lekker  In een appel- of tomatensapje!  Goed voor een gezonde leefstijl!

Moringa wordt door Jouke verwerkt tot o.a. thee en bladpoeder. Hij was onlangs nog te zien was in het tv programma BinnensteBuiten, gefilmd in zijn eigen kas! Kijk hem terug op internet; aflevering 15  2021

Om het jaar 2022 gezond te beginnen zijn hebben we de volgende mogelijkheden:

Mamut C classic 300 ml fles – € 13,95       https://www.boeregoed.nl/product/mamut-c-classic-300ml/

Mamut C Honing Moringa 300 ml fles – € 14,95

Mamut C kruidenthee 100 Gr –  € 5,75

Of het hele pakket samen: Mamut C Classic,  Mamut C Honing Moringa en de Mamut Theemix  voor € 34,75  https://www.boeregoed.nl/product/mamut-c-pakket/

mamu c