Ingrediënten:

300 gram snijbonen

2 stronkjes witlof

1,5 kg aardappels en/of zoete aardappels

125 gram crème fraîche

250 gram gerookte spekblokjes

2 eetlepels honing

Olijfolie, zout en peper

Hoofgerecht om in circa 30 minuten klaar te maken. Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Bereiding:

  1. Kook de aardappels in 20 minuten gaar, de zoete aardappels kunnen iets korter
  2. Snij de snijbonen in kleine stukjes (of heb je nog een snijbonenmolentje?)
    en kook ze in ca. 10 minuten gaar
  3. Snij de witlof in fijne reepjes, verwijder de harde stukken.
  4. Bak de spekjes uit op laag vuur
  5. Houd de spekjes apart en doe een beetje olijfolie en de honing bij het vet, laat het even sudderen
  6. Giet alle aardappels af, doe de crème fraîche erbij en stamp het fijn met een stamper
  7. Meng nu spekjes en de witlof door de puree
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe
  9. Maak een kuiltje voor de honingjus en serveer ?

Tip: Ga je voor vega/vegan: vervang de spekjes door gedroogde tomaten/vervang de crème fraîche door soja kookroom

Dit recept is samengesteld door Joke ter Schuur, natuurvoedingsadviseur.

Probeer deze recepten ook: