‘t Blauwe Hek

Bakkerij Het Blauwe Hek is sinds 2009 een bakkerij met zorg; de enige in het Westland. De producten worden gemaakt met behulp van een desemcultuur. Bakkerij Het Blauwe Hek biedt een breed assortiment aan van brood, koek en gebak. Ook producten van speltgraan voor mensen met bepaalde allergieën vinden steeds meer aftrek.

In de bakkerij werken cliënten met een (verstandelijke) beperking. Zij worden begeleid door medewerkers van Ipse de Bruggen, een grote zorgaanbieder in Zuid-Holland.

De cliënten krijgen een opleiding als voorbereiding op hun werkzaamheden bij Het Blauwe Hek. Zo leren zij hun eigen mogelijkheden kennen om zich bijvoorbeeld op een goede manier te presenteren.

Daarnaast leren zij ook veel over de werkzaamheden in de bakkerij, bijvoorbeeld over het bakken van brood en banket of over het werken met de kassa. In totaal zijn er zo’n tien cliënten werkzaam bij Het Blauwe Hek.

BoereGoed verkoopt lekkere mueslikoekjes van het Blauwe Hek.

t-blauwe-hek