Reinier Dijkshoorn

Boerderij Dijkshoorn – Maasland

Op de boerderij van de familie Dijkshoorn zijn vijftig melkkoeien aanwezig van het oud-Hollandse ras Fries-Hollands.  Achter de boerderij ligt een boomgaard, naast het terrein waar vroeger buitenplaast Koningsrust lag. De grote buitenplaats omvatte singels, moestuinen, boomgaarden, ‘plantagien’, een tuindershuis, koetshuis, stalling en een koopmanshuis. Voorts hoorde er nog een boerderij bij met 56 morgen wei-, hooi- en teelland, ten oosten van de hofstede en een vogelkooi.(de gemeente Midden-Delfland werkt aan plannen de tuinen en boomgaarden van Koningsrust in ere te herstellen).

De oudste bomen bij boerderij Dijkshoorn zijn geplant in de jaren zestig van de vorige eeuw. Met jonge aanplant van twee jaar oude bomen wordt de boomgaard verjongd waar wenselijk. Dijkshoorn verkoopt buiten aan BoereGoed ook fruit aan particulieren: op zaterdag aan de Westgaag, op maandag in het centrum Maasland en op dinsdag in Schipluiden (tegenover AH). Een deel van de oogst wordt verkocht aan de groothandel.

boerderij dijkshoorn
boerderij dijkshoorn