Marlies en Siete Neef

Be Leaf in ‘s Gravenzande

Gelegen in het Westland vindt  u het biologisch glastuinbouwbedrijf Be-leaf. Op een oppervlakte van bijna 2 hectare telen  Siete en Marlies Neef, samen met  enthousiaste medewerkers  een mooie variatie aan jonge bladgewassen in diverse kleuren, bladvormen en smaken.

In 2001 zijn ze, na 25 jaar in de verpakking van conventionele gesneden groenten, een kleine snijderij in biologische producten begonnen. Uit ervaring weten ze dus, ‘hoe verser hoe beter.’ Omdat in de beginjaren een goede biologische kwaliteit soms lastig te krijgen was zijn Siete en Marlies in 2003 zelf biologische bladgewassen gaan telen in onze kas achter de Westlandse duinen. Deze teelt is inmiddels uitgegroeid tot de basis van het bedrijf.

De missie en tevens passie is om een ‘ Jong, fris, en …. natuurlijk… LEKKER! product te leveren. Het assortiment biologische bladgewassen is zorgvuldig samengesteld en iedere soort heeft zijn eigen  verrassende invloed op onze zintuigen wat betreft smaak, geur, gevoel en uitstraling. Op dit moment teelt Be-Leaf onder andere de kruidachtige rucola, diverse mild smakende babyleafsoorten, veldsla, red chard en babyspinazie. Daarnaast behoren ook radijs en bladselderij tot het assortiment.