mei 9, 2023

Kruidenpluk zaterdag 21 mei

Het weekend van Hemelvaart, van donderdag 18 tot en met maandag 22 mei 2023, staat dit jaar in het teken van de korte (voedsel-)keten! Tijdens dit weekend staan lokale en duurzame producten centraal worden landelijk  aanbieders uit de korte keten in het zonnetje gezet. Ook is er extra aandacht voor de impact van de korte keten op biodiversiteit en het landschap, vanwege de internationale dag van de biodiversiteit op maandag.

Dee lente hebben verschillende websites en initiatieven de handen ineengeslagen. Met meer dan 1.000 adressen van aanbieders uit de korte keten van De Kortste Weg, GoodFoodClub.nu en Lokaalwijzer.nl is het voor consumenten inzichtelijker geworden om bewust te kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel.

BoereGoed doet ook mee: Op zaterdag 21 mei kun je tussen 10.00 en 12.00 uur gratis kruiden plukken onder begeleiding van 2 natuurvoedingsdeskundigen, als je wat koopt in de Farmshop.