oktober 14, 2022

Zaterdag 29 Oktober :
Inspiratie-wandeling ”Struinen langs de kruiden” (10:00-12:00)

Zaterdag 29 Oktober :
Inspiratie-struintocht ”Struinen langs de kruiden” (10:00-12:00)

Voor de zomervakantie zijn we een aantal keer op pad geweest met Gerard, Anouk en Monique, op zoek naar kruiden om en in de BoereGoed kas. We hebben genoten van planten waar we anders ‘zomaar’ aan voorbij lopen en van inspirerende gesprekken over recepten en waar de kruiden in en om de kas allemaal goed voor kunnen zijn. Dit smaakt naar meer! En zo staat zaterdag 29 oktober de volgende wandeling & struintocht door de kas gepland, samen met Gerard, Anouk en Monique. Ben jij erbij?

Houd je van wandelen, mensen ontmoeten en heb je iets met kruiden? Dan ben je van harte uitgenodigd!

Nog even een stukje historie: Het idee voor de wandeling en gezellige ontmoeting na afloop in de kas, is spontaan ontstaan tijdens een van de bijeenkomsten van de kruidenwerkgroep – de Farm I See. Doordat de interesses van een paar van de leden bij elkaar kwamen. Een daarvan was de nieuwsgierigheid naar hoe we onze gezondheid kunnen ondersteunen – door de seizoenen heen. En daar kwamen voldoende beweging EN gezonde voeding met kruiden bij elkaar!

Het ritme van de wandelingen is gekoppeld aan de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Die elementen zijn weer aan de jaarcyclus gekoppeld, waarin de natuur ook telkens weer iets anders kan laten zien aan ons. De wandeling in oktober koppelen we aan twee elementen:  Aarde en Metaal. Her aarde element is gekoppeld aan de nazomer en de milt en maag. Het metaal element aan de herfst en de longen en dikke darm.

Dit gaan we gebruiken als inspiratiebron om naar de kruiden in relatie tot onze balans en gezondheid te kijken.

Praktische informatie:
Zaterdag 29 oktober verzamelen we om 10 voor de ingang van de BoereGoed winkel aan de Baakwoning. Na een korte intro en kennismaking met elkaar gaan we op weg. Samen ontdekken we wat er al of nog zichtbaar is in de natuur. Af en toe zullen we daar even bij stil staan en elkaar inspireren en bevragen. We lopen buiten een paar kilometer om daarna onze struintocht in de BoereGoed kas te vervolgen. Daar drinken we na afloop ook nog gezellig een kop thee, naar wens van je eigen geplukte kruiden! Heel benieuwd wat jullie kiezen als kruiden en wat dat te vertellen heeft. Nieuwsgierig? Meld je hieronder aan!

Datum & Tijd: zaterdag 29 oktober van 10-12 uur

Verzamelen: Buiten voor de winkel van de BoereGoed Winkel, Baakwoning Naaldwijk

Goed om te weten: De wandeling gaat altijd door, ongeacht het weer!

Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling, maar er wordt gewerkt met een fooienpot.

Aanmelden: Klik op bijgaande link naar het aanmeldingsformulier in Google Drive:

Aanmelden BoereGoed – Struinen langs de Kruiden 29 oktober

Tot de 29ste!