augustus 26, 2022

Workshop bij BoereGoed: inmaken van groente

Workshop bij BoereGoed: inmaken van groente

Inmaken zoals oma deed? Sommige mensen herinneren zich hun oma nog, getooid met schort achter een aanrecht vol met potten en pannen. In tijden zonder stroom werd de houdbaarheid van groente en fruit gewaarborgd door deze in te maken. Zo werden er grote voorraden aangelegd om de winter door te kunnen komen.
Nu we allemaal bewuster worden blijkt inmaken naast een leuke bezigheid ook nog eens een duurzame oplossing. Want wees eerlijk, je hoeft geen groente te kopen, bijna of niets weg te gooien, het gaat uitputting van de grond tegen en het bespaart ook nog eens geld!

Maar wat is dat nu eigenlijk, dat inmaken? In het kort komt het erop neer dat fijngesneden groente wordt vermengd met azijn, suiker en kruiden en in een pot wordt gedaan. Door deze samenstelling wordt een milieu gecreëerd waarmee bederf wordt tegengegaan en houdbaarheid een feit is.

Hester van der Leeden, Natuurvoedingsdeskundige bij ‘Voeding zonder Fratsen’ leert je in een eenvoudige workshop de ‘fijne kneepjes’ van het inmaken.
Informatie:

  • Zaterdag 24 september
  • Start 10:00 uur tot 11:30 uur
  • Locatie: BoereGoed Buurtkas, Baakwoning 15a in Naaldwijk
  • Kosten: € 15,-

Bij voldoende animo kan Hester op termijn tevens een workshop ‘fermenteren’ geven, daarover later meer…

Aanmeldingen voor de workshop ‘inmaken’ graag mailen naar pr@boeregoed.nl