juni 4, 2022

Kruiden met de seizoenen Mee

Zaterdag 25 juni : Inspiratiewandeling ”Kruiden met de seizoenen Mee” (10:00-12:15)

Op 5 februari en 23 april waren de eerste kruidenwandelingen, waar een flinke groep enthousiaste en nieuwsgierige deelnemers aan mee heeft gedaan. De volgende wandeling staat gepland op zaterdag 25 juni, en wordt weer begeleid door Gerard, Anouk en Monique. Zet je de datum alvast in je agenda? Aanmelden kan vanaf volgende week.

Houd je van wandelen, mensen ontmoeten en heb je iets met kruiden? Dan ben je van harte uitgenodigd!

Nog even een stukje historie: Het idee voor de wandeling en gezellige ontmoeting na afloop in de kas, is spontaan ontstaan tijdens een van de bijeenkomsten van de kruidenwerkgroep – de Farm I See. Doordat de interesses van een paar van de leden bij elkaar kwamen. Een daarvan was de nieuwsgierigheid naar hoe we onze gezondheid kunnen ondersteunen. En daar kwamen voldoende beweging EN gezonde voeding met kruiden bij elkaar!

Het ritme van de wandelingen is gekoppeld aan de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Die elementen zijn weer aan de jaarcyclus gekoppeld, waarin de natuur ook telkens weer iets anders kan laten zien aan ons. De wandeling in juni is gekoppeld aan het element vuur.

Dit kunnen we gebruiken als inspiratiebron om naar de kruiden in relatie tot onze balans en gezondheid te kijken. Eigenlijk gaat het om inspiratiewandelingen die antwoord op vragen geeft als:
* Welke kruiden vind je heel erg lekker en weet/begrijp je waarom?
* Weet je hoe je kruiden nog meer kunt toepassen?
* Welke relatie is er tussen de seizoenen en de chinese/oosterse filosofie over gezondheid (5 elementenleer)

Praktische informatie:
Zaterdag 25 juni verzamelen we om 10 voor de ingang van de BoereGoed winkel aan de Baakwoning. Na een korte intro en kennismaking met elkaar gaan we op weg. Samen ontdekken we wat er al of nog zichtbaar is in de natuur. Af en toe zullen we daar even bij stil staan en elkaar inspireren en bevragen. We lopen ca 5 km. Afhankelijk van ons wandeltempo en hoe vaak we stilstaan bij leuke wetenswaardigheden zijn we na anderhalf uur weer terug in de kas, waar we na afloop gezellig een kop koffie of thee drinken in de BoereGoed kas. Ook daar gaat de inspiratie verder! Want er is van alles zichtbaar in en om de Farm I See kruidentuin.

Datum & Tijd: zaterdag 25 juni, van 10.00-12.15 uur

Verzamelen: Buiten voor de winkel van de BoereGoed Winkel, Baakwoning Naaldwijk

Goed om te weten: De wandeling gaat altijd door, ongeacht het weer!

Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling, maar er wordt gewerkt met een fooienpot.

Aanmelden: Vanaf volgende week start de aanmelding.