Hutspot uit de oven

Ingrediënten

 • 750 gr kruimige aardappelen
 • 750 gr winterpeen
 • 1 + 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 300 gr gehakt
 • 1 el ketjap
 • 1 chilipeper ((optioneel))
 • 50 gr geraspte belegen kaas
 • Scheutje melk
 • 1 blaadje laurier
 • Peper en zout

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht).

Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukken. Breng ze samen met 1 gesneden ui en het blaadje laurier en wat zout aan de kook en laat het in zo’n 10 minuten gaar worden. Verwijder het laurier, voeg een scheutje melk en wat peper en zout toe en stamp het tot een grove stamppot.

 1. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Pel en snipper de andere ui en hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadlijsten) fijn. Bak dit mee. Als er kleine kinderen mee eten zou ik de chilipeper achterwege laten en enkel wat zwarte peper gebruiken. Voeg de ketjap toe en roer om. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal.
 2. Verdeel de hutspot over het gehakt. Garneer de hutspot schotel met wat geraspte kaas. Zet de schotel in de oven. De hutspot uit de oven is klaar als het kaaslaagje lekker krokant geworden is, dit duurt ongeveer 10 minuten.