Yoghurt Munt saus

Ingrediënten

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 10 takjes munt
  • 1 rode peper eventueel zonder zaadjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 centimeter gemberwortel theelepels geraspte
  • 1 kleine of een ½ rode ui fijngesneden rode ui
  • 2 theelepels honing
  • zout
  • een snufje cayennepeper

Instructies

  • Was de munt en laat goed drogen.
  • Rits de blaadjes van de steeltjes en hak fijn. Je hebt minstens zes eetlepels nodig.
  • Was de peper, snijd doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Rasp de gember.
  • Pel en snijd de ui fijn.

Bereiden

  • Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en laat een paar uur in de koelkast staan zodat alle smaken zich goed vermengen.

Notities

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com