Witlofstamppot met Gorgonzola en Honingsaus

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 600 gr witlof
  • 200 gr gorgonzola
  • 250 gr walnoten
  • 2 dl slagroom
  • 1,5 dl water
  • 25 gr boter
  • 3 sjalotjes
  • 1 takje tijm
  • ½ bouillonblokje
  • Witte droge wijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Schil en was de aardappelen, snijd in gelijke stukken.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak in stukjes.
  • Was de witlof.

Bereiden

  • Kook de aardappelen met een beetje zout in 20 minuten gaar.
  • Als de aardappelen gaar zijn, afgieten, droogstomen en gebruik de room om een smeuïge puree te maken.
  • Bak de sjalotjes in de boter zachtjes bruin. Voeg 1,5 dl water toe en kruimel het bouillonblokje fijn. Voeg een scheut wijn toe en de tijmblaadjes. Laat vijf minuten zachtjes doorkoken. Roer dan de honing door het mengsel.
  • Snijd de witlof doormidden, snij de harde kern weg en de stronkjes in reepjes. Zet een handvol witlof apart. Voeg de witlof toe aan de aardappelpuree en verwarm goed doorwarmen met de deksel op de pan. Roer goed door en laat nog een keer doorwarmen.
  • Voeg de kaas, de noten en de overgebleven witlof toe en roer door.
  • Serveer met de honingsaus.

Notities

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com