Hongaarse Paprikastoof

Ingrediënten

  • 300 gr witte rijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 4 rijpe trostomaten
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 ml crème frâiche
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Pel en snipper de ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Was de paprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Was de tomaten en snijd in stukjes.
  • Was de peterselie, dep droog en hak fijn.

Bereiden

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook met de paprikapoeder.
  • Voeg na twee minuten de paprika’s en de tomaten toe en bak circa 10 minuten.
  • Breng op smaak met peper & zout.
  • Kluts de eieren in een kom. Roer de eieren door de stoof en gaar de eieren onder
    constant roeren in circa 4 minuten.
  • Roer ten slotte de peterselie erdoor.
  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de stoof over de rijst en lepel de crème fraîche
    eroverheen.

Notities

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com