Hongaarse Paprikastoof
Ingrediënten
- 300 gr witte rijst
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 4 rijpe trostomaten
- 1 scheut olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 2 eieren
- 1 bosje bladpeterselie
- 200 ml crème frâiche
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
Instructies
-
Pel en snipper de ui grof.
-
Pel en snijd de knoflook grof.
-
Was de paprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
-
Was de tomaten en snijd in stukjes.
-
Was de peterselie, dep droog en hak fijn.
Bereiden
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook met de paprikapoeder.
- Voeg na twee minuten de paprika’s en de tomaten toe en bak circa 10 minuten.
- Breng op smaak met peper & zout.
- Kluts de eieren in een kom. Roer de eieren door de stoof en gaar de eieren onder
constant roeren in circa 4 minuten. - Roer ten slotte de peterselie erdoor.
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de stoof over de rijst en lepel de crème fraîche
eroverheen.
Notities
©SoupShack met Ballen