BoereGoed recepten
Vind hieronder de gezondste recepten die jij kunt maken met onze geteelde producten.
Asperge-prei soep
Ingrediënten: 500 gram asperges 1 liter groentebouillon 1 dl melk 2 preien 1 el olijfolie 125 ml
Aspergestengels
Ingrediënten: 16 geschilde asperges 1/2 tl zout 1/2 tl zwarte peper 2 el geraspte citroenschil 8 plakjes bladerdeeg
Salade met gegrilde asperges
Ingrediënten: 500 gram geschilde asperges 200 gram sla mesclun/Rucola 150 gram cherry tomaatjes/vitalientjes 2 appels citroensap/balsamico azijn
Asperges met zalm en krieltjes
Ingrediënten: 600 gram ongeschilde asperges. Schil de asperges nauwkeurig want draderige asperges zijn niet lekker. Snijdt het houtige uiteinde eraf (ca. 1
Stamppot met paksoi en champignons
Ingrediënten: 400 gram kastanje champignons 400 gram paksoi 1 blikje tonijn in olie 3 bosuitjes 900 gr. aardappels/zoete
Gegratineerde koolrabi
Ingrediënten: 4 koolrabi's. Als ze heel jong zijn kun je de schil eten maar meestal zul je ze willen schillen. Snij de
Groentetaart met spruitjes en pompoen
Ingrediënten: 150 gram spruitjes 400 gram pompoenblokjes 2 sjalotten in stukken 2 teentjes knoflook gesnipperd 100 gram pecannoten
Spinazie-tonijn burgers met ingelegde ui
Ingrediënten: 500 gram verse spinazie 100 gram waspeen of winterpeen 1 blikje tonijn in olie 1 teentje knoflook
Rode bietjes met gekaramelliseerde sjalotjes
Ingrediënten: 500 gram bietjes 500 gram aardappels 400 gram pastinaak 300 gram sjalotten 200 gram zachte geitenkaas
Quiche voor 1 persoon
Ingrediënten: klont roomboter 2 preien gesneden 1 rode ui gesnipperd 200 gr. gemengde paddestoelen klein gesneden 1 teentje
Broccoli-spitskool stamppot
Ingrediënten: 400 gram broccoli halve spitskool aardappelen restje pompoen/zoete aardappel/wortel voor een gezellige kleur roomkaas met tuinkruiden
Pompoenlasagne met romige spinazie
Ingrediënten: 3 el pijnboompitten 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 600 gram spinazie Paprikapoeder Kastanje champignons 250 gr. ricotta 125 gr. mascarpone