Andijviestamppot met Brie en Tomaatjes

Ingrediënten

  • 1.2 kg kruimige aardappels
  • 1 krop andijvie
  • 200 gr brie
  • 250 gr tomaatjes
  • 25 gr walnoten
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Verwijder eventuele lelijke bladeren, was de andijvie, snijd in reepjes en laat goed uitlekken.
  • Snijd de brie in stukjes, de tomaatjes in vieren en hak de walnoten grof.

Bereiden

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af en doe terug in de pan.
  • Verwarm de melk in een steelpan.
  • Stamp de aardappelen, meng de warme melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en kruiden door de stamppot.

Notities

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com